REFRAME CONSULTING
Film, musik och läsning

-nedan, några av alla inspirerande filmklipp som finns på nätet

Inspiration från filmklip och musik

Här hittar du några av alla inspirerande filmklipp som finns på nätet.
Vi har valt just de här klippen för att de har påverkat eller berört oss på något sätt.

Vi gillar och uppskattar budskapen och utgångspunkterna i klippen, både ur ett personligt och professionellt perspektiv.
Mycket nöje!

Om utveckling
Om att allt är Inch by inch
Om prestationsångest
Om att allt är Inch by inch
Om drivkrafter
Om ledarskap
Om "rolighetsteorin"
Steve Jobs beryktade tal
Om framtiden
Musik att reflektera till

Läs och utveckla dig själv och organisationen!

Här hittar du några av alla böcker de som finns inom vårt fält, Vi har själva läst och valt just de här böckerna för att de tillför något extra och har budskap som vi gillar.
Mycket nöje!

Image

Drivkraft – den överraskande sanningen om vad som motiverar oss

Författaren till den kritikerrosade En helt ny värld eller varför framtiden tillhör van Gogh, Goethe och Sokrates har igen slagit till och skriver om motivation och hur företag gör fel när de försöker skapa inspiration bland medarbetarna genom att lova dem mer pengar.

Detta fungerade hyggligt bra i industrisamhället där man, i viss mån, kunde höja kvalitet och produktivitet genom att lova belöningar för ett monotont tempoarbete.

Men nu, när huvuddelen av arbetsstyrkan är kunskapsarbetare och ägnar sin tid åt kreativt arbete är det annorlunda. Människors motivation kommer alltmer inifrån och att erbjuda pengar kan förvånande nog ge minskad motivation. Pink avslöjar hemligheten med hög prestation och arbetsglädje i dagens verklighet: ett djupt mänskligt behov att självständigt få styra över sitt eget liv, en önskan att lära sig nya verktyg och att bli bättre på något som känns meningsfullt. Vi vill utföra vårt arbete för att skapa något som är större än vi själva.


av Daniel H Pink

Image

Ledarskapets sanningar – handlar om sådant som alla måste inse och förstå

Författarna James Kouzes och Barry Posner har under 30 år kontinuerligt studerat vad som utmärker bra och framgångsrikt ledarskap. Trots att ledarskapets miljö har förändrats radikalt under dessa år visar dessa undersökningar att grunder och innehåll för framgångsrikt ledarskap – beteenden, agerande, tillämpningar – har förblivit förvånansvärt oförändrade, även i internetgenerationen. LEDARSKAPETS SANNINGAR sammanfattar det viktigaste författarna har lärt sig – 10 sanningar om ledarskap.

Det är tidlösa, grundläggande principer som utmärker och ger stöd för olika ledarskapsmetoder. Det är lärdomar som var sanna för 30 år sedan, är sanna i dag och sannolikt kommer att vara sanna om 30 år. De handlar om sådant som alla måste inse och förstå.

Bokens sanningar kan man lita på. De förmedlar lärdomar som ger stöd i den personliga och professionella utvecklingen. Det är sanningar som tar upp det som är verkligt inom ledarskap.


av James M Kouzes, Barry Z Posner

Image

Sluta snacka skit - handbok i ledarskap på riktigt

Leder du en verksamhet och vill göra skillnad i stället för att bara snacka? Sluta snacka skit – våga provocera för bättre ledarskap är en handbok för dig som kan, vill och vågar.

Boken avslöjar konsulternas praktiska tips, hur de själva tänker och gör. Följ råden och du kommer att upptäcka att du når resultat. Här ges kunskaper i vilka förutsättningar som krävs och hur du använder de verktyg som finns.

Boken riktar sig framför allt till ledare inom företag, men är till stor nytta för alla som i någon form leder människor i en organisation.


 av Rafael Pimenta och Mårten Sallander

Image

Läsvärt – hitta andra spännande böcker

Kloka ord från en författare; Tänker du först och talar sen eller talar du först och tänker sen? Blir du besvärad när expediter kommer fram till dig i affären eller tycker du bara att det är trevligt? Är du mest kreativ när du arbetar ensam eller när du arbetar i grupp?

I vår tid verkar "utåtriktad och flexibel" vara de mest eftersökta egenskaperna på arbetsmarknaden, social kompetens värderas högre än yrkeskompetens och den som skriker högst får oftast som den vill.

Det är en tid där inåtriktade, eftertänksamma och stillsamma karaktärsdrag har klassats som mentala sjukdomstillstånd. En tid där introversion ofta förväxlas med blyghet, arrogans och asocialt beteende. Inget kunde vara mer fel.


Ladda ner och läs våra boktips

Image

Mårten Sallander
Tel: 070-331 20 68
sallander@reframeconsulting.se

Rafael Pimenta
Tel. 070-787 77 99
pimenta@reframeconsulting.se

Ni kan er bransch och är duktiga på det ni gör, vi kan människor och vad som krävs för att de skall kunna samarbeta på ett effektivt och stimulerande sätt.

Reframe hjälper till att skapa en bättre och effektivare organisation och därigenom lönsammare affärer för er.